Onderhoud / Service

Op 1 april 2023 is er een nieuwe wetgeving in werking getreden: het wettelijk CO-stelsel/de gasketelwet. Vanaf deze datum mogen alleen CO-vrij-gecertificeerde bedrijven werkzaamheden uitvoeren aan een gasverbrandingsinstallatie. Een niet-gecertificeerd bedrijf inhuren of zelf klussen aan een gasverbrandingsinstallatie is vanaf die datum verboden. Tevens zullen installaties aan de nieuwe eisen moeten voldoen. Om afkeuring te voorkomen is het mogelijk dat de installatie aangepast moet worden. De monteur zal dit met u bespreken. 

Onze monteurs hebben het Bewijs van Vakmanschap CO in hun bezit. Als bedrijf hebben wij ons aangesloten bij CO-keur. Deze organisatie zorgt voor het (digitale) kwaliteitshandboek, een app voor de registratie en de 'interne audits' (kwaliteitstoetsing). Ook worden het vakmanschap en het gekalibreerde meetinstrument gecontroleerd op de eisen. Aan deze verplichte registratie zitten administratiekosten verbonden en deze zullen apart op de factuur vermeld worden.

Bij nieuwe klanten zal eerst een advies afspraak plaats vinden waarbij de installatie wordt beoordeeld. De kosten voor deze afspraak bedragen € 75,00 (incl. BTW).

Dus ook in de toekomst kunt u bij ons terecht voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden en/of storingen aan uw verwarmingsinstallatie/cv-ketel.

Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op het nummer (0475) 49 32 77. Indien het antwoordapparaat aanstaat, vragen wij u een bericht met duidelijk uw naam en telefoonnumer in te spreken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. Of bij zeer dringende storingen kunt u bellen met het storingsnummer.

Wij streven er altijd naar om een storing zo snel mogelijk en binnen 24 uur te verhelpen, echter voor levering van onderdelen zijn wij soms afhankelijk van derden.
Incidenteel kan het voorkomen dat wij de fabrikant van het toestel zullen verzoeken om de storing te verhelpen.

Als Nefit dealer hebben wij vele onderdelen op voorraad en kan een storing snel verholpen worden.

Vergeet bij het onderhoud uw mechanische ventilatie niet. Controle en grondige schoonmaak van de filters en ventielen is zo nu en dan noodzakelijk, omdat deze door gebruik vervuild raken.